sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Proteinpizza






Lauantai on pitsapäivä ja sunnuntai on ollut istutuspäivä. Ehkä helpointa itse tekemääni pitsaa ikinä ja tätä olen vääntänyt jo ehkä neljäntenä viikonloppuna putkeen. Eli hyvää myös.

"Protskupizza"

Pohja: 

4 kananmunaa
250 g rahkaa
n. 1 dl jauhettua mantelia ja auringonkukkaa
1 1/2 tl laatusuolaa
ripaus juustoraastetta
chilijauhetta
paprikajauhetta
juustokuminaa

Sekoita munat ja rahka. Blendaa n. kourallinen kuorellisia manteleita ja toinen kourallinen auringonkukansiemeniä sileäksi (tulee yht. n.1dl). Lisää mausteet ja juustoraaste. Kaada seos leivinpaperilla päällystelylle pellille. Esipaista uunissa keskitasolla 200 asteessa n.15-20min kunnes pinta alkaa saada hiukan väriä. Ota pois uunista ja säädä uuni 225 asteelle. Täytä oman maun mukaan ja paista vielä tovi. 

Vinkki: blendauksen yhteydessä voi sekaan heittää hiukan jauhettavaksi myös sokerijuurikaskuitua (fibrex) joka lisää kuitupitoisuutta.

3 kommenttia:

  1. Ihana ohje, ilman vehnäjauhoja - kiitos! Olen saanut juuri kehoituksen välttää vehnäjauhoja, sokeria sekä maitoa - skyr' on vähäsokerinen joten se käy varmaan hyvin myös pizzaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja oleppas hyvä ;) kyllä uskon, että skyrkin käy hyvin. Itselläkään ei masu tykkää oikein maidosta, mutta onneksi hapanmaitotuotteet käy. Toivottavasti tykkäät/tykkäsit pitsasta, moni on yllättynyt kun on kokeillut :)

      Poista
  2. Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista