tiistai 12. maaliskuuta 2013

Maaliskuussa











Avocadon siemen nukkui pari kuukautta hiljaa ruukussaan, kunnes eräänä päivänä se päätti kurkistaa kuorestaan. Sen jälkeen se on kasvanut hurjaa vauhtia ja on nyt jo melkein metrin korkuinen. Tuntuu, että itsekin ryhdistäytyy monta senttiä kevään (ja valon) tullen. Ryhdistäytyneenä sitten ompelin uuden tyynynpäälisen vanhoista housuista. Lisää ryysyjä odottaisi korillinen ja penkin nojalla pino korjattavia housunpolvia.  

Tattaririeskoja olen pyöräytellyt aina välillä leivänhimoon. Nopeaa ja perushyvää. Ainekset olen heittänyt aina käsituntumalla, mutta voisin ehkä uskaltautua heittämään suuntaa antavan ohjeen tännekin. Ja yrittää seuraavalla kerralla mittailla tarkemmin.

Kuminaiset tattaririeskat (hiivaton, gluteeniton)

n. 4 jättimäistä rkl:sta kreikkalaista jogurttia (10% fat) (niin paljon kuin lusikassa pysyy ;)
1 kananmuna
n 1-1 1/2 tl laadukasta suolaa
kourallinen auringonkukansiemeniä
"iso ripaus" pellavarouhetta
vajaa tl juustokuminaa
2 dl tattarijauhoja (runsas)
n. 1 rkl psylliumia

(halutessa kourallinen juustoraastetta)

Sekoittelin jugun, munan, suolan, siemenet, kuminan ja p.rouheen. Lopuksi jauho-psylliumseos ja halutessa juustoraaste (tuo kivaa lisämakua).  Ruokalusikalla heittelin neljä kasaa pellille, taputtelin hyvin jauhotetuilla käsillä lätyiksi ja pistelin haarukalla. Paistolämpötila 225, ajasta ei tietoa, mutta valmiita kunnes ovat saaneet kauniin rusehtavan pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti