keskiviikko 12. syyskuuta 2012

3 x Puuro

Hirssipuuro (yhdelle)

2,5dl vettä
3/4 dl hirssihiutaleita
2/3 tl laadukasta suolaa 

Mittaa vesi kattilaan. Kun vesi kiehuu poristen lisää hiutaleet pikkuhiljaa samalla hyvin sekoittaen (klimppiintyy helposti). Keraamisen levyn voi tässä vaiheessa laittaa nollille. Keittele n.3 min. välillä sekoitellen ja mausta suolalla. Laita kansi päälle ja nosta hautumaan 5 minuutiksi. 

Nauti voisilmän, kanelin, sokerin, kiisselin tai marjojen kanssa!

(Osan nesteestä voi korvata myös maidolla.)

Maku: hieman talkkunamainen. 


Raakapuuro (kahdelle)                     

1 dl (reilu) tattarisuurimoita
1 dl cashew pähkinöitä
2 dl mustikoita
1 iso banaani
(ripaus vaniljasokeria)

Alkuperäinen ohje löytyy Veikeältä Versolta

Laita suurimot ja pähkinät edellisenä iltana likoamaan. Huuhtele aamulla hyvin, itse käytän tässä siivilää. Sauvasekoittimen hajottua ostin tehosekoittimen ja tehosekoittimella tehtynä puurosta saa pehmeämmän ja hienojakoisemman. Kaikki ainekset sekaisin ja syömään.

Ohjetta voi muunnella muilla marjoilla, siemenillä jne. Seuraavaan satsiin ajattelin lisätä mukaan myös manteleita (lisäys: kourallinen liotettuja manteleita, hyvää oli!). Raakapuuron ohjeita löytyy googlettamalla enemmänkin mm. Keittiökameleontin sivuilta.

















Herkkuhirssipuuro (kahdelle)

4 dl vettä
1 dl maitoa
1/2 dl hirssisuurimoita
1 rkl voita
1 tl laadukasta suolaa

Huuhtele hirssisuurimot ensin kylmällä vedellä. Kiehauta runsaassa vedessä ja siivilöi. Mittaa uusi vesi ja maito suurimoiden sekaan. Kypsennä hitaasti välillä hämmentäen babarin ja dinojunan ajan, kunnes sakenee ;) (30-40min?). Mausta suolalla ja voilla. Loppuvaiheessa huolehdi ettei pala pohjaan. Anna hautua lopuksi vielä 5min. kannen alla.

Nauti voisilmän, kanelin, sokerin, kiisselin tai marjojen kanssa!

Maidon tilalla voisi kokeilla mantelimaitoakin.

Maku: manna- ja riisipuuron väliltä.

4 kommenttia:

  1. On tuo dinojuna kätevä!
    Ja raakapuurot! Tänään teinkin tattarisen ja mantelisen puuron, marjoina mansikka ja punaherukka. Välillä minulle maistuisi nuo keitetytkin puurot, mutta nuo muut perheenjäsenet ei yhtään innostu.

    VastaaPoista
  2. Ja pikkukakkonen yleensä ;) Aamut (päivät ja illat) on nykyään sellaista hulinaa, että mitä nopeampi sen parempi! Hirssipuuroa hiutaleista olen tehnyt itselle monena aamuna kun olen sen makuun päässyt (tottunu). Raakaapuuroa taas itse kaipailisin, nopeaa kyllä sekin, mutta tuppaa illalla unohtumaan liotus. Herkkupuuro on vkl:n rauhallisten aamujen hommia kestonsa puolesta ja siltikin joutuu kaurapuuronkin lapsille keittämään kun ovat niin malttamattomia.

    VastaaPoista
  3. Hei TanY,
    Raakapuuroa täytyykin kokeilla - se varmaan maistuisi pojillekin!
    Ja noita keitettyjä puuroja itselle aamuherkuiksi - näin syksymmällä alkaa taasen lämpöiset puurot maistumaan :-)

    VastaaPoista
  4. Hei Nina!

    Kannattaa kyllä kokeilla :) Mustikoista saa ehkä pehmeimmän makuisen ja lasten mieleen.
    Lämpimät puurot maistuvat kyllä eritoten syksyisin ja talvisin, varsinkin jos sen jälkeen lähtee ulos koleaan ja kylmään keliin :)

    VastaaPoista