sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Keinutuolin uusi ilme


Verkkaisesti edennyt keinun entisöinti alkaa olla pikkuhiljaa valmis. Energiatasot on ollut viimepäivinä, korjaan kuukausina, niin pohjissa, että viikon kuurin kun söin rautaa niin alko taas vähän jaksamaan :) Viikkojakin on jo kasassa 30, lisääntyneistä kiloista puhumattakaan ;) Aika juoksee niin hurjan nopeaa, että alkaa jo tressi iskeä kaikesta siitä mitä vielä pitäisi keretä tekemään..

Jatkoin syksyllä aloittamaani naulojen irroitus operaatiota. Syksyllä hioin puuosat lakasta, mutta voi olla, että jätän keinun maalaamatta kun pelkkä hiottu pintakin patinoineen miellyttää silmää. En ole käynyt entisöintiin koulua saati kurssia, ehkä joskus jotain lukenut? Että perinne-entisöijät tai perinteitä vaalivat voivat löytää tästä jotain sanomista.. 






Jousien langoitus ja pehmusteet olisivat varmasti kaivanneet uusimista. Langoitus vaatisi jo jonkin sortin kurssin, että tulisi sidottua oikein, että parempi tällä kertaa jättää välistä. Pehmuste oli jo aika painunutta joten lisäsin siihen vanulevyä osittain pari kerrosta. Keinun verhoiluun käytin entisen, pieneksi jääneen päiväpeiton jonka joskus olen ommellut vanhoista samettihousuista






Keinuun kuuluvat myös käsinojat, mutta mietin tarvitseeko se niitä ollenkaan ulkonäön puolesta. Tekisi siitä lapsiturvallisemman kyllä. Vielä uupuu takapahvi, sen verhoilu ja napit, mutta eiköhän nekin valmistu kun  pahviakin sain tänään. 







2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, noilla samettihousuilla jo kolmas elämä. :D Mitä ne maksoi, pari euroa? :D

    VastaaPoista