Muutama otos Wanhoilta Markkinoilta ja loppuun mustikkapiirakka, jota on jo mutustettu muutamaan kertaan ehtimättä/muistamatta tallentaa kameralle. Mutta yksi tekovaiheen kuva sentään. Piirakka syntyi omasta huivista yhtenä päivänä, kun gluteenitonta piirakkaa oli nopeasti saatava. Sen verran hyvin sattui ainekset kohilleen, että muutoksiakaan ei ole tarvinnut tehdä. Gluteenittoman vaaleanjauhon mitättömän määrän tosin voisi korvata vain lisäämällä lisää muita aineksia.
Mustikka Herkku
Pohja
1 dl kuorellisia manteleita
1/2 dl saksanpähkinää
(voi korvata myös mm. manteleilla tai auringonkukalla)
1/4 dl kookoshiutaleita
1/4 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (puhdas kaura)
1/4 dl glut. vaaleajauho
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
100g oikeaa voita
1/2 dl steviasokeria
+ vuoan voiteluun kookosöljyä (tai voita) ja jauhotukseen tattarijauhoja.
Täyte
500g rahkaa
2 kananmunaa
1/4 dl steviasokeria
ripaus vaniljasokeria
ripaus vaniljasokeria
+ paljon mustkoita!
Blendaa mantelit, pähkinät, hiutaleet ja siemenet. Sekoita käsin joukkoon leivinjauhe. vaniljasokeri ja glut. vaaleajauho. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin sulatettu voi, sokeri ja muna. Lisää sitten voi-muna-sokeriseokseen "jauhoseos" sähkövatkaimella niin, että seos on tasainen. Nosta taikina hetkeksi jääkaappin jähmettymään. Voitele ja jauhota sillä välin vuoka ja valmista täyte. Kun taikina on jähmettynyt taputtele se jauhoja apuna käyttäen vuoan reunoja myöten. Taikina riittää hyvin 22x30 cm vuokaan. Lisää täytteet ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 min. Parhaimmalta piirakka maistuu tekeydyttyään jääkappissa tovin ja seuraavana päivänä vain vielä parempaa ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti