maanantai 22. heinäkuuta 2013

Uusia tuulia








Syksyllä puhaltelis uudet tuulet kotiäidin elämään. Koulunpenkki, lasten hoitopaikka ja ehkä hiukan opettajan hommiakin. Vielä on kuukausi aikaa sulatella tulevaa, nauttia kotielämästä, virkistää muistia ja kerätä pakastin täyteen luonnon antimia.

Pimeällä takapihallani herne vasta kukkii ja kukatkin taitavat jäädä kukkimatta tälle kesää. Kaverille suunnittelema suurikokoinen tuparilahja on venynyt kakkos vessassa kuukauden. Innostus pääsi lopahtamaan lukemattomien pikkutaukojen takia ja nyt ajattelinkin lapsivapaapäivien kunniaksi yrittää saattaa jotain loppuun. En ehkä tätä, mutta jotain muuta!

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Trollsjön 2
















Trollsjön





















Elämäni ensimmäinen vaellus, yhden yön reissu mykistävän kauniiseen maanpäälliseen taivaaseen Trollsjöniin Pohjois-Ruotsiin tallentui sekä päähäni, että kameran muistikortille lukuisine kuvineen. Sää vaihteli heti alkutunneista lämpöisen kosteasta sumuiseen sateeseen ja järvelle päästyämme aurinkokin pilkahti esiin hetkeksi pilvien takaa. Yöllä lämpötila laski 10 asteen hujakoille, tuuli heilutteli telttaa ja ropisteli sadepisaroita. Kolmen aikaan päätimmekin pakata kamat kasaan isomman sateen tieltä juuri ajoissa. Matkaa järvelle tulee 7km, joka pääasiassa nousupainotteista, mutta taukoja pidellen ei tee tiukkaa ensikertalaisellekaan. Isompien sateiden sattuessa päälle suojaa voi hakea kivikatoksista, joita matkan varrelta löytyi useampia. Alkujaan reissua suunniteltiin päivän mittaisena ilman yövarustusta, mutta aikaa olisin saanut tuhlattua varmasti useammankin päivän vain istuen ja ihastellen. Mutta vilukissa kun on ja pehmeän sängyn ystävä niin yhden yön vaellus riitti mainiosti näin alkutekijöiksi. Jotain mitä sinne silti jäi oli pieni pala sydäntä, Röllijärven rannalle.