keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Pieni pirteä






Sohvan nurkka sai keväisen piristyksen ikeasta ostetusta kangaspalasta.  Hintaa tyynylle  tuli n. pari euroa + vetoketju. 







Meidän sohva toimii päivisin leikkipaikkana, vaikka omakin huone olisi sitä varten. Hyvä jos itse istua saa kun on sen verran komenteleva pikku isäntä. Saa kyllä kuulla "pois daada" (pois jalka)  komennusta useasti päivässä. Sohvan reuna kun on hänen ajotiensä.. Ei mene kovin usein läpi kun äidin mielestä sohva on istumista varten..



sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kadonnut aurinko














Jo eilen piti lähteä miesten kanssa retkeilemään eväiden ja kuuman kaakaon kera. Mitä vielä, hirveä pyry ja tuuli. Sääennusteiden mukaan tänään piti paistaa, mutta aurinko on pysyny sinnikkäästi pilvien takana.

Laitoin sämpylätaikinan kohoamaan ja rikoin termospullon. Lupaava alku. Matkalla mutisimme keskenämme, ei kohottanut loistavasti alkanutta tunnelmaa ;) Evästauon jos minkä pitäisi kohottaa tunnelmaa. Ukko kaateli kaakaot mukeihin ja pudotti omansa syliini. Lumi onneksi imaisi enimmät nopeasti. 

Matkalla keräilin oksia montaa eri sorttia. Saadaan pienen miehen kanssa ihmetellä yhdessä kun lehdet alkavat puhkeamaan.

Uunikin hajosi. Sämpylät paloivat pohjasta ja jäivät valkoisiksi päältä, mutta kypsyivät sentään. Toivottavasti ensi viikolla saataisiin jo uusi tilalle.

Toivottavasti huomenna paistaisi aurinko....maljakon risukasaankin ;)







perjantai 18. maaliskuuta 2011

Vanhan tavaran uusi koti




Inspiroiva, ihana kirjavinkki!











                                                     
                                       
 

Eteisen lamppunen






Eteiseen löytyi uusi lamppu anttilan keskusvaraston poistomyynnistä. Ennen hintaa oli ollut lähes 30e ja nytten 10e :). Olen kyllä tosi tyytyväinen, vaikka sisuksen olisin ehkä ottanut jonkun muun kuin oranssin värisenä. Jälkeenpäin huomasin, että miksen ostanut toistakin niin oisivat menneet hyvin olkkarissa, josta puuttuu vielä valaisin. Yksi sinne jäi vielä, että turha varmasti edes lähteä katsomaankaan vieläkö olisi jäljellä :/. 
Deko lehdestä löytyi värisilmän mainoksesta samainen lamppu numerosta 9/10 takasivulta (kuva yllä takana). 

Peiliksi eteiseen olen suunnitellut ikean stavea, joka menisi kooltaan juuri vessan ja Tobiaksen huoneen seinän väliin (ovien väli näkyy myös kuvassa). Sitten saisi eteinen kelvata vähäksi aikaa...

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Keinutuolin uusi ilme


Verkkaisesti edennyt keinun entisöinti alkaa olla pikkuhiljaa valmis. Energiatasot on ollut viimepäivinä, korjaan kuukausina, niin pohjissa, että viikon kuurin kun söin rautaa niin alko taas vähän jaksamaan :) Viikkojakin on jo kasassa 30, lisääntyneistä kiloista puhumattakaan ;) Aika juoksee niin hurjan nopeaa, että alkaa jo tressi iskeä kaikesta siitä mitä vielä pitäisi keretä tekemään..

Jatkoin syksyllä aloittamaani naulojen irroitus operaatiota. Syksyllä hioin puuosat lakasta, mutta voi olla, että jätän keinun maalaamatta kun pelkkä hiottu pintakin patinoineen miellyttää silmää. En ole käynyt entisöintiin koulua saati kurssia, ehkä joskus jotain lukenut? Että perinne-entisöijät tai perinteitä vaalivat voivat löytää tästä jotain sanomista.. 






Jousien langoitus ja pehmusteet olisivat varmasti kaivanneet uusimista. Langoitus vaatisi jo jonkin sortin kurssin, että tulisi sidottua oikein, että parempi tällä kertaa jättää välistä. Pehmuste oli jo aika painunutta joten lisäsin siihen vanulevyä osittain pari kerrosta. Keinun verhoiluun käytin entisen, pieneksi jääneen päiväpeiton jonka joskus olen ommellut vanhoista samettihousuista






Keinuun kuuluvat myös käsinojat, mutta mietin tarvitseeko se niitä ollenkaan ulkonäön puolesta. Tekisi siitä lapsiturvallisemman kyllä. Vielä uupuu takapahvi, sen verhoilu ja napit, mutta eiköhän nekin valmistu kun  pahviakin sain tänään.